Emoties leren verwerken

Als je niet goed weet hoe je op een gezonde manier om kunt gaan met emoties, dan loop je beetje bij beetje vol. Emoties laten zich wel verdoven, maar niet wegmaken. Als ze ontstaan en je stopt ze weg, dan sla je ze op in je lijf.

Een vol lijf wordt snel getriggerd.

Hoe meer onafgemaakte emoties er in jou opgeslagen liggen, hoe sneller je geraakt kan worden door dingen die er in het hier en nu gebeuren. Dat is logisch. Je raakt daardoor steeds voller, want elke onverwerkte trigger gaat ook weer vastzitten.

Op den duur blijft er geen ruimte meer over om te leven.

Omgaan met emoties kan je leren. In de workshop ‘emotionele veiligheid’ leer je hoe je de veilige stand van je zenuwstel kan gebruiken om emoties door je heen te laten bewegen. Je leert de vaardigheid van het voelen.

Dat geeft vertrouwen.

Dat vertrouwen kan je vervolgens gebruiken om onafgemaakte emoties zoals trauma op te zoeken en te gaan verwerken. Daarover maakte ik een tweede workshop, ‘emotioneel zelfherstellend vermogen’.

Misschien is het iets voor jou.

De tweede workshop kan alleen gevolgd worden als je de eerste ook hebt gevolgd, omdat er geen veilige verwerking mogelijk is zonder dat je weet hoe je de veilige stand van je zenuwstelsel kunt vinden en gebruiken. 

Daarom even dit bericht.

Wil je graag leren om opgeslagen emoties te verwerken? Op 8 juni is er nog 1 plekje vrij voor de workshop emotionele veiligheid, waarmee je dan op 14 september het tweede deel kan gaan volgen.

Er wordt gewerkt aan een nieuwe versie van mijn website.

Je vindt er de informatie over de workshop emotionele veiligheid, maar nog niet over de workshop ‘emotioneel zelfherstellend vermogen’. Wil je daar meer over weten? Ik stuur het je graag toe.

www.samenmetdaphne.nl/workshop