Werkruimte

Aanbod

Op een gezonde manier omgaan met je emoties leer je het liefste als kind, samen met je ouders. Heel vaak gaat dat niet goed omdat ouders zelf niet weten hoe dat moet. Gelukkig kan je het ook later nog leren en met iemand anders. Bijvoorbeeld met mij.

Werkwijze

Ik houd van zachtheid en dat merk je als je met mij samenwerkt. Ze zeggen weleens dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken. Dat is niet mijn bedoeling en ook niet mijn ervaring. Wonden kunnen ook zacht schoongespoeld worden. Dat doet al pijn genoeg.

Emoties

Leven met emoties is een hele kunst, vooral als je veel voelt. Misschien heb je als kind vaak gehoord dat je te gevoelig bent. Of dat je je aanstelde. Waarschijnlijk heb je jezelf dan aangeleerd om je emoties weg te maken en de kans is groot dat dat best goed werkte. Maar nu heb je een probleem. Je voelt helemaal niets meer, want je kunt er niet meer bij. Of je voelt juist ontzettend veel omdat alles eruit knalt.

Je emoties op een gezonde manier voelen kun je leren. Ik laat je graag eens ervaren hoe dat gaat en met een paar sessies samen kun je dat prima alleen of met anderen in je omgeving.

Trauma

Misschien weet je al dat je iets traumatisch hebt meegemaakt dat je nog in de weg zit om fijn te leven. In dat geval kunnen we natuurlijk direct aan de slag met de verwerking ervan. Soms zit trauma wat meer verstopt, bijvoorbeeld in niet meer kunnen huilen, verslavingsgedrag of somberheid.

Trauma speelt bijna altijd een rol als je leven niet moeiteloos verloopt. Samen kunnen we kijken of we kunnen ontdekken welke ervaringen voor jou traumatisch zijn geweest en daar mee aan het werk gaan. Soms snappen we niet wat het precies is geweest en moeten we een omweg nemen om erbij te komen. In beide gevallen leidt het oplossen van trauma tot een enorme verlichting van je leven.

Stemmingswisselingen

Van intens gelukkig naar bedroefd naar helemaal niets in een paar uur. Het wisselen van het ene gevoel naar het andere kost een hoop energie en je kunt jezelf nauwelijks bijhouden.

Leven met stemmingswisselingen is intens en de meeste mensen willen het niet. Toch blijkt in de praktijk dat het verzet ertegen de allermeeste energie kost en is het leren surfen op de golven van jouw stemmingen veel eenvoudiger dan je denkt. Je bent welkom om een keertje uit te proberen hoe dat is.

Eten

Als voelen moeilijk is geworden en het wegmaken ervan niet goed meer lukt, is eten één van de eerste dingen waar mensen naar grijpen. Niet eten verdoofd, de hele dag calorieen tellen leidt af, eetbuien troosten en met braken lijk je ruimte te maken als je vol zit van onverwerkte emoties.

Ik werk al jaren met mensen met eetstoornissen en kan je er dus veel over vertellen. Ik weet ook dat als je een fikse eetstoornis hebt, wij dat samen niet op kunnen lossen. Een intensievere behandeling zal dan nodig zijn. Misschien twijfel je of je een eetstoornis hebt, of merk je dat je eten of niet-eten ineens gaat gebruiken en wil je op tijd het tij keren. Misschien sta je op een wachtlijst voor een behandeling en merk je dat de eetstoornis sterker wordt. Laten we kijken wat er mogelijk is in onze samenwerking of waar jij anders het beste terecht kunt.

Praktisch

Ik werk op dinsdag in mijn praktijk. Er zijn 3 mogelijke tijdstippen waar je uit kunt kiezen: 8.30 uur, 10.00 uur en 11.30 uur. Een sessie duurt 1, 25 uur. Een kennismaking is gratis en als je aansluitend wil ervaren hoe het is om samen aan het werk te gaan kan je kiezen voor een korte kennismakingssessie.

Kosten*

Kennismakingsgesprek: Gratis

Aansluitende kennismakingssessie: € 50,

Sessie: € 125,-

Over het algemeen werkt het het fijnste om elkaar eens in de 2 weken te ontmoeten, maar een andere frequentie kan natuurlijk ook. Hoewel ik het liefste live werk, is online bespreekbaar en blijkt in de praktijk goed te werken. Als je een gemaakte afspraak langer dan 24 uur van tevoren afzegt vervalt deze. Zeg je een afspraak binnen 24 uur af, dan vervallen de kosten niet.

*Laat je door geld niet afschrikken. In overleg komen we vast tot een haalbare vorm voor jou. We kunnen in ieder geval een poging wagen.

Betaling

Na de sessie ontvang je van mij een tikkie met het verzoek deze binnen 7 dagen te betalen.

Tafel