emotionele veligheid

De mogelijkheden

Wie worstelt met leven kan bij mij terecht. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, want er zijn nog wel wat andere voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Bijvoorbeeld dat het klikt tussen ons en we alletwee geloven in onze samenwerking. Als je verlangt naar moeiteloos leven, maar steeds weer in ingewikkeldheid terecht komt ben je welkom om te komen ontdekken of dat zo is.

Werkwijze

Ik houd van zachtheid en dat merk je als je met mij samenwerkt. Ze zeggen weleens dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken. Dat is niet mijn bedoeling en ook niet mijn ervaring. Wonden kunnen ook zacht schoongespoeld worden. Dat doet al pijn genoeg.

Wat gaan we doen?

Mijn werk begint altijd met het leren kennen van je zenuwstelsel. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. De reacties van je zenuwstelsel bepalen hoe je je voelt. Als je een gevoelig mens bent en je bent je niet bewust van wat er bij jou van binnen gebeurt, dan word je regelmatig heen en weer geslingerd en onderuit gehaald. Waarschijnlijk ervaar je dat alsof het van buiten komt, maar in feite ‘doe’ je het zelf. Dat is goed nieuws, want wat je zelf doet kan je ook zelf veranderen.

Soms blijkt dat je ondanks een groeiend bewustzijn in bepaalde situaties nog steeds snel van slag raakt. Als dat zo is, dan wijzen de triggers op onafgemaakte emoties die in je lijf opgeslagen liggen. Dat kunnen trauma’s zijn, maar bijvoorbeeld ook weggestopt verdriet of boosheid. Door te werken met opgeslagen emoties kan je ze alsnog verwerken. Je leert dan hoe je je eigen emotionele systeem op kunt schonen en ook schoon kunt houden.

Het gebeurt weleens dat we trauma tegenkomen dat niet zo gemakkelijk in beweging komt. Als je wilt kunnen we dan gaan werken met gerichte methodes zoals emdr, imaginaire rescrpiting of pma. Het trauma wordt daarmee opgelost of verzacht, waardoor er meer ruimte ontstaat om op een emotioneel gezonde manier te leven met alles wat er in en om je heen gebeurt.

Praktisch

Voor wie

In mijn praktijk werk ik met mensen met allerlei soorten hulpvragen. Zoals gezegd, iedereen die worstelt met het leven is welkom. Ik heb veel ervaring in het werken met emoties, eetstoornissen, stemmingswisselingen en trauma. Maar eigenlijk maakt het niet veel uit op welk gebied je vastloopt. Ervaar je je leven als zwaar en ingewikkeld, dan weet je dat je zenuwstelsel in de war is geraakt. Uit de war halen is een vaardigheid die je kunt leren en daarmee worden copingstijlen overbodig.

Wanneer

Ik werk op dinsdag in mijn praktijk. Er zijn 3 mogelijke tijdstippen waar je uit kunt kiezen: 8.30 uur, 10.00 uur en 11.30 uur. Een sessie duurt 1, 25 uur.

Kosten

Kennismakingsgesprek: Gratis

Sessie: € 125,-

Over het algemeen werkt het het fijnste om elkaar eens in de 2 weken te ontmoeten, maar een andere frequentie kan natuurlijk ook. Hoewel ik het liefste live werk, is online bespreekbaar en blijkt in de praktijk goed te werken. Als je een gemaakte afspraak langer dan 24 uur van tevoren afzegt vervalt deze. Zeg je een afspraak binnen 24 uur af, dan vervallen de kosten niet.

Vergoeding

Het is een bewuste keuze om niet voor vergoeding door zorgverzekeraars in aanmerking te komen. Dat maakt mijn sessies natuurlijk prijzig, dat realiseer ik me. Soms zijn werkgevers bereid om (mee) te betalen en ik sta altijd open voor een betalingsregeling.

Betaling

Na de sessie ontvang je van mij een tikkie met het verzoek deze binnen 7 dagen te betalen, tenzij anders afgesproken (zie boven).

Waar

Samen met Daphne
Nicolaes Maesstraat 2, ruimte 222b
Vlielandstraat 2
1506 LB Zaandam

Mijn praktijk is gemakkelijk bereikbaar met het OV en voor de deur of in het wijkje in de buurt vind je altijd wel een plek om gratis te parkeren.

Kennismaken

Lijkt het je wat om samen te gaan werken? Dan nodig ik je graag uit voor een gratis kennismaking. Als je je gegevens hier achterlaat neem ik contact met je op.