Anderen over Daphne
Anderen over Daphne

“Daphne weet een mooie en veilige sfeer te creëren waarin het onderwerp van de workshop ‘je veilige plek’ zoeken, een goede bedding vindt. Zij is een voorbeeld voor ‘pratice what you preach’. De dag geeft genoeg ruimte om te ervaren wat veiligheid voor jezelf betekent en te oefenen met anderen. Een aanrader voor diegene die zich verder in dit onderwerp wil verdiepen.”
Een anonieme deelnemer over de workshop emotionele veiligheid

“Ik heb de workshop van Daphne gevolgd omdat ik nieuwsgierig was naar emoties, de polyvagaaltheorie, de oefeningen en de ervaringen van Daphne. Ze heeft een natuurlijke en prachtige manier van lesgeven, begeleiden en voelen. Heel inspirerend!
Welmoed over de workshop emotionele veiligheid

“Wat een fijne dag met een geweldige workshop 😊.
Op een mooie locatie in een kleine groep in Zaandam maken we kennis met elkaar – zowel mannen als vrouwen.
De heldere uitleg zet eerst mijn hoofd aan het werk en daarna het praktische deel voor het voelen. Dit zou iedereen moeten weten/leren!
Zo fijn om zelf te ervaren dat je altijd terug kan naar de veilige plek in jezelf. En wat bijzonder hoe iedereen zichzelf mag en kan zijn. Daphne vertelt ook open haar eigen ervaringen. Inspirerend!
Ik kijk al uit naar de 2e workshop!”
Een anonieme deelnemer over de workshop emotionele veiligheid

“Ik heb me aangemeld voor de workshop, omdat verdriet voor mij onveilig aanvoelt. Ik wilde graag leren om mijn verdriet vrij te uiten. Daphne heeft de polyvagaal theorie op een beeldende en begrijpelijke manier uitgelegd. Daarna hebben we geoefend met het vinden van onze veilige plek. Daphne zag aan mij dat ik blokkeerde en stelde voor om in de pauze samen te gaan zitten.Dat was voor mij helpend. Ik voelde een rust en daarna verdriet. Daphne hielp me om het verdriet toe te laten. Ik kan me niet herinneren dat er eerder op deze manier gereageerd is op mijn verdriet. Het mocht er zijn en daardoor kon ik het golfje afmaken. Buiten dat ik veel geleerd en ervaren heb vond ik het ook een gezellige, rustgevende dag.”
Michelle over de workshop emotionele veiligheid

“Zaterdag 13 april was ik deelnemer aan de workshop, ‘Emotionele veiligheid’, die werd gegeven door Daphne de Leeuwerk. Ik ben al bekend met de rol die ons autonome zenuwstelsel speelt in onze reacties en gedrag en was nieuwsgierig hoe ik deze praktische workshop zou ervaren. Ik was blij verrast door de heldere theoretische uitleg, eenvoudig en doeltreffend! Het praktische gedeelte was herkenbaar voor mij en werd toch ook weer op een heel eigen manier gegeven. Al met al: een fijne, leerzame workshop waar je tools krijgt die je in het dagelijks leven kunt inzetten om meer rust in je lijf te vinden.”
Wijnand over de workshop emotionele veiligheid

“Daphne heeft mij samen met de groep in een veilige omgeving laten kennismaken met emotionele veiligheid. Ik voelde dat voor het eerst. Het oefenen was heel fijn en ik ga met heel veel rust weer naar huis.
Ron Gravemaker over de workshop emotionele veiligheid

“Ik heb veel geleerd over emoties en reacties vanuit het getriggerde zenuwstelsel. Hoe ik dit bij mezelf herken en wat ik kan inzetten aan tools en handvatten om me weer veilig te gaan voelen. De tijd vloog voorbij! Daphne vertelt prachtig. Ik wil meer leren, doen en ervaren. Een aanrader!
Aafke over de workshop emotionele veiligheid

“Daphne heeft mij zoveel vooruit geholpen met het doorgronden van mijzelf en mijn emoties, ik ben haar eeuwig dankbaar. Het aanleren van het voelen van je (onverwerkte) emoties is nu juist iets moois geworden, nu ik de warmte in mezelf vaker kan voelen die ik vroeger heb gemist. Ook leerde ze me dat ook het je niet gebalanceerd voelen helemaal oké is en dat dat bij het leven hoort. Daphne is super oprecht, meelevend en biedt echte steun, zoals je die niet bij veel therapeuten ziet. Ik ben dankbaar voor haar tijd en inzichten, en raad haar aan iedereen aan. Gun het jezelf!”
Ellen van der Linde

“Daphne kent de subtiele geheimen van de gevoelswereld. Ze reist met je mee richting de ruimte IN jezelf. Daarnaast is zij de stabiliteit zelve om je ratio onbevangen te ontmoeten en liefdevol te ondervragen. Zo loop je samen tegen deuren aan die je dan zelf kan open maken.”
Boudewijn

“De aanleiding om bij Daphne te komen is dat ik vastliep in allerlei emoties zonder mij er van bewust van te zijn. Het veroorzaakte psychische en fysieke klachten. In een paar sessies heeft Daphne mij op een liefdevolle manier laten kennismaken met mijn angsten en verdriet, en geleerd dat te voelen, het er te laten zijn en er ook weer van weg te kunnen gaan. Zij creëerde een veilige omgeving waarin ik dit aan durfde en kon gaan. Het heeft er voor gezorgd dat angst en verdriet mijn leven niet stil zet maar ik kan het nu beter accepteren en soms zelfs omarmen. De angst voor de angst is aanzienlijk verminderd en ik voel mij meer in contact met mezelf met alle gevoelens die er zijn. Verdriet en eenzaamheid mogen er zijn en ik kan er veel beter mee omgaan.”
Rachel

“Lang had ik mijn gevoelens weggestopt tot op een dag mijn lichaam het niet meer leek te dragen met als gevolg: paniekaanvallen. Dit was het moment dat ik wist dat het klaar was. Al meerdere keren heb ik hulp gehad, maar nooit langer dan twee sessies gebleven. Bij Daphne was het anders… ik voelde mij veilig bij haar.  Ze stelt je op een fijne manier op je gemak. Bij haar was het anders omdat ik niet het gevoel had dat ik al wist wat ze zou gaan vragen of doen. Dit was namelijk een valkuil voor mij als hulpverlener. Het niet alleen praten, maar ook het leren naar je lichaam te luisteren heeft mij enorm veel inzichten gegeven. De signalen die mijn lichaam mij geeft herken ik en ik kan deze opvangen. Maar ook als dit niet lukt is het oké.”
Anoniem

“Liefdevol legt Daphne eerst de vinger op de zere plek. Dan; vol vertrouwen in jou en je kracht begeleidt ze je naar een heel welkom point of no return: je komt bij je gevoel en je wilt er nooit meer vandaan! Samen met Daphne ontdekte ik dat dit voelen helemaal niet zo pijnlijk en zwaar was.  Af en toe een klein beetje streng, maar vooral met een zeer groot luistertalent, krijg je bij Daphne alle aandacht en betrokkenheid die je nodig hebt om dit proces door te gaan. Samen met Daphne is als een warme, comfortabele deken die om je schouders wordt gelegd en die je uiteindelijk met een voldaan en trots gevoel weer zult afwerpen. Om daarna op eigen, (her)ontdekte kracht dit prachtige leven verder te leven!”
Elise

“Daphne heeft mij laten voelen dat dit patroon of deze belemmering er niet voor niets zit, het heeft me ooit ergens geholpen. Zie het daarom ook niet als obstakel, maar ga er mee om alsof het iemand is die je lang heeft beschermd en die ook gerust gesteld moet worden om het los te kunnen laten.”
Anoniem

“Daphne is iemand die er echt voor jou is. Iemand die ontzettend goed kan aansluiten en luistert. Er zit geen oordeel bij alleen nieuwsgierigheid, door haar nieuwsgierigheid ben ik ergens terecht gekomen wat ik van te voren niet had kunnen bedenken. Er is letterlijk een knop omgezet. “
Anoniem

“Ik kwam bij Daphne, omdat ik niet verder kwam in mijn zoektocht naar een leven wat mijn betekenis zou geven. Ik had al contact met Daphne en zag via social media thema’s voorbij komen die mij aanspraken, met name die te maken hadden met weg uit het hoofd en naar het gevoel. In mijn zoektocht naar dat leven zonder belemmeringen had ik pogingen ondernomen om dichter bij dat gevoel te komen. Een belemmering hierin was dat mijn hoofd alsnog verklaringen voor het gevoel gaf. Ik kwam niet uit mijn hoofd. Daphne vroeg mij in mijn lijf te zoeken naar de belemmering en ik belandde bij mijn rug. Mijn rug is al jaren pijnlijk en vol spanning. Daphne kwam bij me zitten en we hebben samen alleen maar stil gestaan bij die rug, op een gegeven moment vroeg Daphne mij wat er in mij omging. Eerst ging weer dat hoofd tekeer: “wat komt er in mij op”, ” wat moet ik denken” en als vanzelf kwam ineens “laat het los”….En dat is wat ik begon te doen, loslaten dat mijn hoofd zo snel gaat, loslaten van de spanning in de rug. Heel bijzonder…en emotioneel. In de vele boeken die ik had gelezen, had ik geleerd hoe ervaringen in je lijf worden opgeslagen. Dat was exact wat er gebeurde. Ik weet zeker dat dit alleen is gelukt door het samen te doen met iemand die er echt zonder oordeel voor je is, iemand die bij me zat en mij geruststelde. Het bleek namelijk best spannend om een patroon wat je je al jaren hebt eigen gemaakt, ineens los te laten.”
Anoniem

“Het lijkt zo moeiteloos te gaan, muren optrekken en je daar veilig achter verschuilen. Door gesprekken met Daphne wordt voelbaar hoe dat niet de gedachte weg van de minste weerstand is. Die weerstand hoopt zich namelijk op, op die plek waar het het meeste ongenoegen veroorzaakt. Juist dáár, achter die muur. Waar het vervolgens niet meer weg kan. Daphne heeft een verfijnd gevoel voor de patronen die ik mijzelf heb aangemeten. En doordat zij écht luistert, helpt ze mij beter naar mezelf te luisteren. Ze laat mij beseffen welke weergaloze kracht er schuilgaat achter de durf om kwetsbaar te zijn.”
Anoniem