Trauma’s helen, blokkades oplossen…klinkt best vaag.

Tenminste, dat vond ik voordat ik er zelf daadwerkelijk mee in aanraking kwam. Eerlijk gezegd was ik nogal bang voor het zogenaamde alternatieve hulpverleners circuit waarin de weg naar binnengaan centraal staat. Ik vond het zweverig en vaag en wilde er eigenlijk helemaal niets mee te maken hebben. Zodra ik wierook rook was ik weg.

Er kwam echter een moment dat mijn burn-out zich tot zo’n diep niveau had ontwikkeld dat er wel iets moest gebeuren en er simpelweg geen andere wegen meer over waren dan die naar het alternatieve circuit. Ik slikte al jaren antidepressiva en toen mijn psychiater de toegevoegde waarde van nog een psycholoog niet in zag omdat ik allang begreep hoe het werkte bij mij, bleef er weinig anders over dan het alternatieve circuit in te stappen. En ja hoor! Het rook er naar wierook.

Na enig verzet lukte het me om me over te geven en ontdekte ik dat deze ‘vage manier van werken’ concrete verbeteringen in mijn gezondheid opleverde. In de verschillende vormen van alternatieve hulpverlening die ik uitprobeerde ben ik heel wat blokkades en trauma’s tegengekomen. Ze onder ogen komen en doorvoelen maakte dat ze konden oplossen. Het maakte de weg vrij naar een leven dat ik een stuk lichter kan leven.

Maar wat heeft het nu precies gedaan? Waar zit de kern die met medicijnen niet geraakt kon worden? Wat heeft het ‘voorbij het snappen en analyseren gaan’ mij opgeleverd? Het belangrijkste is dat ik ben gaan ervaren dat ‘vage’ termen als lichaamswijsheid en innerlijke kracht wezenlijke onderdelen van mij zijn. Ik kan het dan misschien niet vastpakken en ik kan niet aanwijzen waar het zit, maar het is er wel degelijk en het geeft mij de houvast die ik soms zo nodig heb.

Heel graag vertel ik je de komende tijd meer over wat ‘de weg naar binnen gaan’ betekent en wat je daar zoal tegen kunt komen. Gewoon, om die weg toegankelijker te maken voor meer mensen. Gevoed door mijn eigen persoonlijke ervaringen en de ervaringen die ik opdoe als begeleider van dit soort processen bij anderen, neem ik je graag mee in een serie artikelen onder de titel “Ervaringen uit een binnenwereld”. Zo hoop ik je elke maand wat meer nieuwsgierig te maken naar jouw eigen binnenwereld en je uiteindelijk te inspireren om ook je blik naar binnen te gaan keren.

NameBright - Coming Soon