injectible ivermectin collie dogs ivermectin generic ivermectin pyrantel for large dogs taking ivermectin horse paste for scabies how long does ivermectin take to work in dogs synthesis of ivermectin wilkinson's catalyst ivermectina pastillas dosis peru

Ben jij moedig genoeg om te zien dat je veilig bent?

Ergens hebben wij mensen het idee opgedaan dat wanneer je iets niet wilt voelen het je helpt om dat gevoel te gaan verstoppen. Neem bijvoorbeeld kwetsbaarheid. Bijna niemand voelt zich op zijn gemak als hij kwetsbaar is en de meeste mensen willen dat gevoel dan ook zo snel mogelijk weg hebben. En dat kan. Je trekt gewoon je harnas aan en voelt je plotseling veilig en beschermd tegen de harde buitenwereld.

Stel je nu eens voor dat jij nietsvermoedend rondloopt en plotseling iemand in een harnas op je af ziet komen. De kans dat je je bedreigt voelt en jezelf gaat beschermen is groot. Waarschijnlijk trek jij ook een harnas aan of verstopt je achter een schild. Plotseling staan er 2 vijanden tegenover elkaar die beiden concluderen: Zie je wel, de wereld zit vol gevaren. Het klopt dat ik bang ben.

Stel je nu eens het tegenovergestelde voor. Je ziet de persoon in harnas op je af komen, je voelt angst, maar kiest ervoor die angst heel even opzij te zetten. In plaats daarvan geef je je nieuwsgierigheid de ruimte. Ondersteund door een klein beetje moed dat je nog ergens vond durf je zelfs het ijzeren masker van je tegenstander op te tillen om te kijken wat daar onder zit.

De afgelopen weken ontmoet ik steeds meer mensen die nieuwsgierig durven zijn en het is ontroerend om te zien dat hun moed keer op keer weer wordt beloond. Want wanneer ze zo dapper zijn om onder het ijzeren masker van hun tegenstander te kijken, treffen zij daar iemand die precies tegelijkertijd met hen ontdekt dat er helemaal niets is om bang voor te zijn en dat de wereld een veilige plek is.

Ik wens je veel moed toe.
Daphne