Over Daphne

“Pas toen ik mijn gevoel heel serieus nam
kon ik gaan ontdekken wie ik in essentie ben.”


Altijd al kon ik heel goed voelen. Maar in plaats van daar de voordelen van in te zien zat het me juist vaak in de weg. Als kind leerde ik af om naar mijn gevoel te luisteren en raakte daardoor beetje bij beetje de weg helemaal kwijt. Een burn-out was mijn redding. Door in één keer al mijn schijnzekerheden te verliezen kon ik opnieuw beginnen. Ik herontdekte de waarde van mijn scherpe en zuivere gevoel, volgde een gerichte coachopleiding en startte mijn eigen praktijk.

Samen met Daphne
In mijn praktijk begeleid ik mensen die het contact met hun gevoel zijn kwijtgeraakt. Ik maak daarbij gebruik van mijn achtergrond als psycholoog, mijn intuïtie, mijn coachingvaardigheden, mijn persoonlijke ervaring en bovenal mijn onvoorwaardelijke liefde voor mensen.
Visie
Er gaat iets niet goed. Er zijn teveel mensen voor wie het leven zwaar is. Prachtige mensen, vol potentie die het niet lukt om hun leven op zo’n manier vorm te geven dat ze er blij van worden. Ze doen zo hard hun best, vragen daarin vaak teveel van zichzelf en toch blijft er een sluimerend gevoel van onzekerheid. Doe ik wat ik moet doen? Is dit het leven dat bij mij past? Ze kunnen simpelweg niet meer voelen of ze nou in contact zijn met hun ware zelf, of verdwaald zijn geraakt in overtuigingen, verwachtingen of angsten. Ik geloof dat als mensen zuiver kunnen voelen wat er bij ze past en daar ook voor durven gaan staan, de wereld een fijnere plek wordt.

Cliënten
De mensen waar ik mee werk snappen vaak goed hoe bepaalde patronen in hun gedrag tot stand zijn gekomen. Toch lukt het niet om ze te doorbreken. Het snappen en willen veranderen heeft onvoldoende effect gehad. Door met nieuwsgierigheid hun blik naar binnen te richten maken ze contact met wie ze zijn op een dieper niveau. Ze leren zichzelf kennen zoals ze echt zijn en kunnen hun leven vanuit daar vorm gaan geven.
Werkwijze
Tijdens de sessies wordt er minder gepraat dan je misschien zou verwachten. We richten ons met name op wat er speelt op een onbewust niveau. In je lichaam ligt een schat aan informatie opgeslagen die antwoord geeft op vragen waar je met je denken niet bij kunt komen. Denken en praten doen we al zoveel. Bij mij mag je gaan voelen en ervaren. Heel graag neem ik je aan de hand van oefeningen mee naar wat er in jou speelt. De ene keer gericht, op zoek naar belemmeringen. De andere keer volgen we wat jouw lichaam zelf aangeeft. Het tempo waarin we werken bepaal jij en ik volg je daarin. Omdat gaan ontdekken wie je werkelijk bent best spannend kan zijn, leer ik je graag werken met hartcoherentie. Met deze oefening leer je hoe je jezelf eenvoudig gerust kun stellen door middel van je eigen ademhaling, zodat je je zoektocht onbevreesd tegemoet kunt treden. 

Mijn achtergrond
Nadat ik als kind de Vrije School heb doorlopen koos ik voor de opleiding Psychologie en studeerde af als Kinder- en Jeugdpsychologe. Angst weerhield mij er van om ook het werkveld te betreden en dus koos ik ‘veilig’ de weg die mij in de schoot geworpen werd. Ik werd gevraagd om leiding te gaan geven op een call centre en pakte mijn kans. 17 jaren volgden, waarin ik op verschillende soorten werkplekken leiding gaf. En steeds weer liep ik tegen hetzelfde aan: het coachen, trainen en begeleiden van mensen paste goed bij mij en gaf mij energie. Het aansturen, aanspreken en bijsturen van mensen bleef mij tegenstaan en koste mij uiteindelijk teveel. Nadat ik geveld werd door een burn-out nam ik het besluit mij te gaan richten op dat waar ik goed in ben en energie van krijg. Ik volgde een coachopleiding en startte mijn eigen praktijk Samen met Daphne. Wil je graag een gedetailleerder beeld van mijn achtergrond? Je vind het hier.

Mijn leven
Met plezier, liefde en toewijding werk ik als coach en trainer in mijn praktijk Samen met Daphne. Daarnaast ben ik moeder van 3 prachtige kinderen en heel gelukkig getrouwd. Ik leef zoveel mogelijk van dag tot dag en laat me graag verrassen door alles dat zich aandient. Elke dag weer geniet ik van mooie momenten en de kansen voor verdere groei die daarin opgesloten liggen. En elke dag laat ik me uitdagen door moeilijke momenten waarin ook zoveel prachtige groeimogelijkheden verscholen liggen. Natuurlijk voel ik me niet altijd gelukkig, maar ik kan met recht zeggen dat ik een gelukkig mens ben. Ik houd van het leven met hart en ziel.

NameBright - Coming Soon