Leer lichter leven cursus Krachtig houvast

Lichter leven cursus

Krachtig houvast

Vraag jij je weleens af of je het leven leidt dat bij je past?
Heb je het gevoel dat je voorbij raast aan waar het echt over gaat?
Hoe zou je leven eruit zien als je aan zou durven sluiten bij wie je echt bent?

Leer koersen op je eigen zuiverheid.

In de cursus “Krachtig houvast” richt je je blik naar binnen en maak je kennis met wie jij ten diepste bent.
Natuurlijk ben je het contact hiermee niet voor niets kwijtgeraakt. ‘Echt helemaal jezelf zijn’ is ergens in je leven beladen geworden. En niet alleen voor jou. Het is één van de grootste uitdagingen waar we allemaal mee te maken hebben.

Inhoud van de cursus
Er is niets dichterbij dan wie jij zelf bent. Als je in staat bent om contact te maken met jouw echte zuivere ‘jij’ wordt het leven vanzelf licht. Het wijst je altijd de juiste weg. Toch is dat nu juist zo lastig geworden. “Kloppen mijn gevoelens wel” en “is dit nu angst of intuïtie?” Het zijn vragen die verwarring zaaien en je aan het wankelen brengen. In deze cursus mag je je gevoel heel serieus nemen. Of het ook betekent wat jij denkt dat het betekent is een tweede. Dat is precies wat je uit kunt gaan zoeken als je je gevoel durft toe te laten. Om je daarbij te helpen leer je werken met hartcoherentie.

Hartcoherentie
Ontdekken wie je echt bent en daar ook voor gaan staan kan angstig zijn. Sterker nog. Als je het contact met jezelf bent kwijtgeraakt kan je ervanuit gaan dat angst een rol speelt in je leven. Het mooie is dat jij in jezelf de belemmerende werking van angst op een eenvoudige manier op kunt lossen. Met behulp van je eigen ademhaling stel je je lichaam gerust en maak je de weg vrij om te gaan voelen wat er nu echt gebeurt in jou. Hartcoherentie is een eenvoudige methode die op verschillende manieren ingezet kan worden. Je kunt het gebruiken om stress of angst tegen te gaan, maar het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt onder topsporters om hun lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Het is een mooi voorbeeld van het krachtig zelfherstellend vermogen van ons lijf.

Wat levert de cursus je op?

 • Je snapt de urgentie van luisteren naar je gevoel en hoeft nooit meer te twijfelen of dat de juiste weg is.
 • Je leert om je blik naar binnen te richten en te voelen wat daar gebeurt.
 • Je leert consequenties verbinden aan je gevoel zodat jouw denken, voelen en handelen steeds meer op elkaar aan kunnen sluiten.
 • Je leert jezelf lichamelijk geruststellen waardoor angst je niet meer hoeft te belemmeren.

Verloop van de cursus
Dag 1
De eerste dag staat volledig in het teken van hartcoherentie. Je leert wat angst doet met jouw lijf en waarom het heel logisch is dat het je onder stressvolle omstandigheden niet meer lukt om te reageren zoals je dat graag wilt. Je leert hoe je een stressreactie kunt beïnvloeden en opent daarmee de weg naar een leven waarin angst niet meer bepaalt hoe jij je voelt.

Dag 2
Hartcoherentie werkt krachtig, maar vraagt wel training. Er wordt je aangeraden om dat thuis te doen en we doen dat ook op alle cursusdagen. Daarnaast breiden we de hartcoherentie oefening uit met extra tools. Hiermee kun je je dit hulpmiddel gemakkelijker eigen maken en krachtiger inzetten. Je leert op deze dag ook hoe je je blik naar binnen kunt richten en je bewustzijn van wat er zich allemaal in jou afspeelt kunt vergroten. Deze beweging helpt je om te gaan ontdekken wat je voelt en zo contact te maken met jouw diepste zelf. Op deze dag maak je ook kennis met het fundament van lichter leven.

Dag 3
De derde dag oefenen we natuurlijk verder met hartcoherentie en wordt er weer een versterkende tool aan toegevoegd. We richten onze aandacht verder op het vergroten van jouw bewustzijn, wat een belangrijke stap is in dit hele proces. Daarnaast gaan we dieper in op het lichter leven. We bespreken drie uitnodigingen van het leven die jou de weg naar een lichter leven wijzen en je leert hoe je deze op een praktische en eenvoudige manier een plek kan geven in jouw leven.

Dag 4
De laatste dag oefenen we hartcoherentie zonder hulpmiddel van buitenaf zodat je na deze dag altijd en overal dit krachtig houvast bij de hand hebt en kunt gebruiken. We bespreken de laatste twee uitnodigingen naar een lichter leven die tevens een mooie afsluiting vormen van de vier intensieve ochtenden die we met elkaar door hebben gebracht. Je vertrekt met helderheid over wat de passende richting is in jouw leven. Dat kan betekenen dat er grote dingen gaan veranderen, maar het kan ook heel klein en heel dichtbij zijn. De omvang is niet belangrijk. Wat er toe doet is dat jij nu weet dat deze richting zuiver is en je hem dus zonder twijfel kan gaan volgen. 

Reacties van vorige deelnemers

“De weg naar binnen laat me zien wat er nodig is op dit moment. Ik weet nu niet alleen heel helder wat me te doen staat nu, maar ik durf het ook te gaan doen. Ik heb vertrouwen”.

“Het is me duidelijk geworden waar ik me in mijn leven door wil laten leiden. Tegelijkertijd is het me ook duidelijk geworden wat een enorme lading er nog op dat thema zit. Het verklaart waarom ik me nooit echt vrij voel. Ik weet nu hoe ik verder kan”

“Ik ben even flink van mijn stuk gebracht door de cursus. Alhoewel ik grotendeels al bekend was met de inhoud ervan heeft de manier waarop de stof hier behandeld wordt alles in een ander daglicht gesteld. Het is mij nu duidelijk wat mijn belangrijkste thema is op dit moment. Ik weet waar ik mij op moet richten om mijn persoonlijke groei verder vorm te kunnen geven.”

“De hartcoherentie is een ontzettende eyeopener voor mij geweest. Ik ben mij heel bewust geworden van mijn ademhaling en dan vooral op de onrustige/stressmomenten. De diepe teugen die ik gewend was te nemen en waarvan ik dacht dat ze me ruimte gaven, bleken een soort van verslaving. Ik werd onverzadigbaar. Ik moest steeds vaker een diepe teug nemen om dat ontspannen gevoel te krijgen en dit gevoel hield ik steeds korter vast. Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ik echt de behoefte heb aan ‘luchtigheid’ in mijn leven, aan het lichter maken. De enige die dit in de hand heeft ben ik zelf. ”

“Het is voor mij zichtbaar geworden wat een drukte er zich in mijn hoofd afspeelt en ik snap dus ook beter waar ik steeds zo moe van word. Ik zie nu wat ik doe in situaties die mij veel energie kosten en ik heb zin om te gaan ontdekken hoe ik daar anders mee om kan gaan”.

Praktische informatie
Locatie
Nicolaes Maesstraat 2, ruimte 222b in Zaandam.
Groepsgrootte
We werken in kleine groepjes van maximaal 4 personen waardoor persoonlijke aandacht en begeleiding gegarandeerd is.
Kosten*
€ 250,-  inclusief cursusmateriaal, geluidsopnamen van de geleide meditatie oefeningen uit de cursus en wekelijkse inspiratie in de vorm van verdiepend zelfstudie materiaal.

Wil je graag meer informatie over deze cursus? Vul dan onderstaand formulier in, dan neem ik contact met je op.

  Ik wil graag meer informatie

  Wat is je naam?

  Je e-mail adres?

  Je telefoonnummer?

  Wil je alvast iets vragen of vertellen? Je kunt het hieronder kwijt.

  [recaptcha]

   

   

   

   

  *Alle prijzen zijn inclusief BTW

   

  NameBright - Coming Soon